Nieuws

DE MAEGHT VAN GOTTEM

De Maeght van Gottem is een biertje van huisbrouwerij Sint Canarus in Deinze (Gottem).
Het is een ongefilterd blond bier van 7 vol.% alc.
Het wordt gebrouwen met de fijnste Poperingse Hoppen.
Wat dit bier zo speciaal maakt is dat elke fles een hopbel bevat.
Dus eigenlijk wordt dit bier nog gedryhopped in de fles.

SAISON DUPONT

De Saison Dupont is een hoge gistingsbier met hergisting in de fles.
Reeds in 1844 werd dit bier gedurende de winter in de toen nog hoeve-brouwerij gebrouwen .
Gedurende enkele maanden kreeg dit bier een tweede gisting op vat, waarna het werd geschonken om de dorst van de seizoenarbeiders op de hoeve te lessen.
Nog steeds wordt onze “Saison Dupont” beschouwd als “de klassieker onder de Belgische seizoenbieren”!
Koperblond, de fijnste hoparoma’s en een uitgesproken droge bitterheid maken dit bier tot een ongeëvenaarde dorstlesser, zoals het oorspronkelijk was.
De selectie van gisten leent zich tot specifieke aroma’s en een typerende smaak.
De reële nagisting in de fles, die nog lang zal doorgaan in uw kelder, resulteert in een complex en bijzonder aromatisch bier.

Te drinken op keldertemperatuur (12°C) of lichtjes gekoeld, als aperitief of als begeleider van gerechten zoals: mosselen, paling in ’t groen, asperges, stoofgerechten, geroosterd vlees…

PAPEGAEI IDEAAL ALS APERITIEF

Papegaei is een blond artisanaal biertje van 8%. Het wordt gebrouwen door Brouwerij
Verstraete uit Diksmuide.

Het krijgt zijn specifieke smaak door het gebruik van verse hopbellen.
De bitterhop wordt bij het begin toegevoegd aan het kookproces, de aromahop aan het einde ervan.
Het is een bier van hoge gisting, ongefilterd, niet gepasteuriseerd met hergisting op de fles.
Na een rijping van 3 weken op vat wordt het nog een maand in de fles bewaard vooraleer
het op de markt komt.

De bevindingen van vlaams culinair journalist en mediafiguur Dirk De Prins: "Niet te kloppen als opener voor een goede maaltijd"

Dit biertje wordt door menig bierliefhebber gewaardeerd.

EEN GOED APERITIEF?

Van een aperitief wordt verwacht dat het de smaakpapillen wakker schudt en dat het de eetlust opwekt. Een goed aperitief zal de smaken versterken en de gerechten naar een hoger niveau tillen.
Daarom is het van belang een goed aperitief te kiezen!
Neem niet zomaar de eerste beste zoete cocktail, want dit zal de smaken eerder afremmen in plaats van versterken, een porto neem je beter bij een dessert dan als aperitief.
Een glas champagne (brut), een droge witte wijn, een glas blond of witbier, zelfs een glas bittere pils past wel perfect als aperitief en zal een volledig andere beleving van je maaltijd geven. Wat ook perfect als aperitief past is een goeie oude gueuze of oude kriek. Het zure, wrange bier zet de smaakpapillen helemaal open!